Litvinenco, despre declarațiile lui Stoianoglo: „ Nu prea a prins hoţi, dar se vede lider al opoziţiei. De minciuni nu mai spun nimic. L-a eclipsat şi pe Dodon”

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a venit c-un comentariu, după declarațiile acide ale lui Stoianoglo în adresa actualei Guvernări.

„Despre declarațiile lui Stoianoglo de azi. Cetăţenii îl plătesc cu 34 de mii de lei pe lună nu ca să facă politică, dar ca să prindă hoţii. Nu prea a prins hoţi, dar se vede lider al opoziţiei. De minciuni nu mai spun nimic. L-a eclipsat şi pe Dodon. De exemplu, a spus că la ultima ședință a CSS-ului i s-ar fi dat indicații să deschidă dosare penale pe liderii BECS. Dincolo de faptul că sunt minciuni sfruntate, la ultima ședința Stoianoglo nici măcar nu a fost prezent… Pot să continui. Dar mă opresc prin a face o concluzie tristă: Procuratura Generală a devenit ultima speranţă a hoţilor”, a scris Litvinenco pe pagina de Facebook.

Președintele Maia Sandu a cerut tragerea la răspundere penală a unor politicieni din opoziție. Despre aceasta a anunțat Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, care susține că o listă în care figurează numele acestor politicieni a fost prezentată la ședința Consiliului Suprem de Securitate din 10 august.

Stoianoglo a subliniat că această solicitare este ilegală și a acuzat șeful statului de abuz și încălcare a legii. Procurorul General a îndemnat Președinția să facă publică atât lista persoanelor, la care a cerut să fie pedepsiți penal, precum și stenograma ședinței CSS din 10 august.

Comments (0)
Add Comment