Litvinenco: „Poate totuși e cazul să anunțăm ”în căutare” un procuror general bun pentru Republica Moldova?”

Sergiu Litvinenco, deputat al PAS, l-a luat în derâdere pe procurorul general Alexandr Stoianoglo, la scurt timp după anunțul Procuraturii Anticorupție, care l-a anunțat în căutare pe Veaceslav Platon, plecat din țară, destinația sa clară fiind necunoscută până în prezent: fie la Londra, fie în Cehia.

„După ce, cu puțin timp în urmă, l-a lăsat să fugă nestingherit din țară, astăzi, Procuratura Generală ne anunță că-l dă în căutare pe Platon… Poate totuși e cazul să anunțăm ”în căutare” un procuror general bun pentru Republica Moldova?”, s-a întrebat retoric Litvinenco.

Având în vedere neprezentarea inculpatului Veaceslav Platon la ședința de judecată, în speța vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de ”corupere activă” și ”escrocherie”, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat astăzi magistraților aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive, au anunțat cei de la Procuratură în această dimineață.

Veaceslav Platon este acuzat că, în decembrie, 2016, ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată. De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

Comments (0)
Add Comment