Locuitorii municipiului Bălți ar putea plăti mai scump pentru căldură

Locuitorii municipiului Bălți ar putea plăti mai scump pentru căldură. Asta după ce CET-Nord a solicitat, din nou, majorarea tarifului la energia termică. O cerere în acest sens a fost publicată pe site-ul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Mai exact, potrivit ANRE, Societatea pe Acțiuni cere examinarea și aprobarea prețului pentru energia electrică produsă în valoare de 618 bani/kWh, fără TVA, și tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor în valoare de 4.373 de lei/Gcal, la fel, fără TVA.

CET-Nord menționează că, „calculele prețului solicitat au fost efectuate în corespundere cu prevederile Metodologiei tarifare reieșind din prețul de achiziție a gazelor naturale, valorile cheltuielilor de bază aferente activității de producere a energiei electrice și termice, dar și alte cheltuieli ale activității operaționale”.

Ultima dată, ANRE a decis majorarea tarifului pentru energia electrică termică livrată consumatorilor de către CET-Nord pe 21 decembrie 2022, și anume: 6,11 lei/kWh, cu 1,54 lei mai mare, respectiv 3.905 lei/Gcal, cu 853 lei mai mult.

BălțiCET-NordEnergia termică
Comments (0)
Add Comment