Lucrările de reparație a podului din strada Mihai Viteazul din Capitală continuă. Săptămâna precedentă, au fost betonate plăcile de racordare

Lucrările de reparație a podului din strada Mihai Viteazul din Capitală continuă. Potrivit autorităților municipale, antreprenorul este mobilizat, iar reparația infrastructurii se realizează conform tuturor normelor. Astfel, săptămâna precedentă, au fost deja betonate plăcile de racordare.

VADIM CEBAN, viceprimar al Capitalei: „Acele poduri care sunt executate în Republică sunt închise integral, sunt construite drumuri de acces, secundare și muncitorii în șantier lucrează conform standardelor, normativelor și lucrează zi de zi atât, cât au nevoie și în conformitate cu normativele. În cazul nostru, am încercat să închidem podul integral ca să diminuăm din timpul de realizarea a acestui proiect. Am încercat să construim drumuri de acces suplimentare. Din păcate, din cauza refuzului, pentru că unicul drum de acces posibil era cu traversarea căilor ferate. Aceste linii de căi ferate. Din păcate, am primit refuz din partea CFM pe motiv că nu este posibil.”

La rândul său, șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană al Capitalei, Vitalie Mihalache, a precizat că, în pofida refuzului din partea CFM de a permite deschiderea unui drum peste calea ferată, lucrările de reabilitare continuă.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană al Capitalei: „Antreprenorul este mobilizat permanent în șantier. Se execută lucrări. Mai mult ca atât, ca orice obiectiv în reparație capitală survin situații neplanificate și care necesită a fi soluționate pentru a trece la o nouă etapă de executare a lucrărilor, fapt ce se execută și se realizează în condiții restânse, fără existența posibilității închiderii traficului absolut pe acest obiectiv, pe acest pod care deservește infrastructura rutieră în orașul Chișinău. În condițiile date, suntem impuși de situație să intervenim și să asigurăm o intervenție corectă atât față de antreprenor, cât și față de cei care se deplasează la ora actuală pe acest pod.”

Podul de pe strada Mihai Viteazul din Capitală a intrat în reparație în septembrie 2022, lucrările fiind împărțite în câteva etape. Contractul se ridică la 108 milioane de lei și a fost câștigat de un consorțiu de companii, dintre care una este din Ucraina.

Mihai ViteazulPodreparație
Comments (0)
Add Comment