Lukașenko a găsit o explicație pentru reținerea activistului belarus: „La bordul avionului era o bombă”

Aleksandr Lukașenko a declarat că mesajul despre minarea avionului Ryanair a venit din Elveția. Președintele Belarusului a menționat că Occidentul a refuzat să participe la ancheta incidentului cu avionul.

Lukashenko a spus că la bordul zborului Ryanair era un terorist, iar el știa despre asta în afara Belarusului. Potrivit acestuia, „echipajul s-a consultat cu proprietarii avionului și aeroportul din Vilnius, dar a decis să aterizeze la Minsk”.

La declarația conform căreia avionul urma să zboare mai aproape de aeroportul din Vilnius, Lukashenko a răspuns: „Manevra cu viraj invers pare ilogică, dar întrebarea este: de ce alte aeroporturi nu au acceptat avionul? ? ” Potrivit lui Lukashenko, mesajul despre exploatarea aeronavelor Ryanair a ajuns în același timp pe aeroporturile din Atena, Vilnius și Minsk.

„Pentru că la acel moment avionul a trecut granița Belarusului și se afla în spațiul nostru aerian. Am adus aceste informații piloților avionului, a trebuit să le publicăm. Hamas, nu Hamas – nu contează astăzi. Echipajul a avut timpul pentru a lua o decizie.

Am avut 123 de pasageri din diferite țări și 6 membri ai echipajului amenințați în aer. BelNPP este situat în zona de zbor. Aproape de ea și a avut loc o întoarcere a acestui avion. Și dacă dintr-o dată … Nu suntem destui de Cernobil? Și cum ar reacționa Statele Unite într-o astfel de situație, ținând cont de experiența lor tristă? „- a întrebat retoric șeful statului belorus.

Comments (0)
Add Comment