Luxemburg sprijină parcursul european al Republicii Moldova. În acest sens a fost semnată o Declarație comună

Luxemburg sprijină parcursul european al Republicii Moldova. În acest sens, prim-ministrul Dorin Recean și omologul său, Luc Frieden, au semnat o Declarație comună. Potrivit oficialilor, acesta este un pas important, iar locul țării noastre este în marea familie europeană.

LUC FRIEDEN, prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg: „Noi ca europeni, ca luxemburghezi credem că democrația, stabilitatea,  pacea, prosperitatea pe continentul european sunt durabile. Noi ca luxemburghezi, ca membri fondatori ai Uniunii Europene, în interesul vostru și în interesul nostru comun, o să vă sprijinim, o să susținem Moldova pe această cale. Noi suntem puțin mândri că începutul discuțiilor de aderare între Uniunea Europeană și Republica Moldova început la Luxemburg.

Luc Frieden a evidențiat și importanța crucială a referendumului care urmează în Republica Moldova, considerându-l un moment definitoriu pentru viitorul țării.

LUC FRIEDEN, prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg: „Referendumul care urmează să aibă loc este foarte important pentru cetățenii din Republica Moldova. El oferă alegerea liberă oamenilor. Voi urmează să vă creați viitorul, democrația, statul de drept, prosperitatea, merg mână-n mână și noi avem nevoie de stabilitate în această parte a Europei. Noi vrem să fim alături de Republica Moldova pe calea sa spre aderarea la marea familie europeană”

La rândul său, premierul Dorin Recean apreciat sprijinul ferm al Luxemburgului pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

DORIN RECEAN, prim-ministru: „Salut semnarea de astăzi a declarației comune, care reconfirmă sprijinul ferm al Luxemburgului pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și angajamentul nostru comun pentru pace și prosperitate pe continentul european. Președinta Maia Sandu a trasat un obiectiv la prima vedere foarte ambițios, dar pe care vom reuși să-l îndeplinim: să fim pregătiți pentru aderarea la Uniunea Europeană până în 2030. Am așteptat acest moment mai mult de 30 de ani și de această suntem determinați să nu-l ratăm.”

Premierul a făcut, de asemenea, un apel către toți cetățenii moldoveni să participe la referendumul din 20 octombrie. Potrivit lui, de asta depinde viitorul țării.

 

Declarație comunăDorin ReceanGuvernLuc FriedenLuxemburg
Comments (0)
Add Comment