Mai mult de jumătate de SUA, lovită de temperaturi caniculare

În timp ce valul de căldură s-a prelungit pentru a doua zi în această săptămână, locuitorii din mai mult de o jumătate de state din SUA caută modalități de a învinge căldura în mijlocul unor temperaturi caniculare.

Serviciul meteorologic național a emis avertizări și recomandări de căldură excesivă în zone extinse din Illinois, Iowa, Missouri, Wisconsin, Michigan, Indiana, Ohio și Pennsylvania. Orașe din mai multe state au deschis centre de răcire ca răspuns, inclusiv Chicago, unde se așteptau temperaturi sufocante. Unele școli au eliberat elevii de la ore mai devreme.

Membrii Bisericii Catolice Sfânta Sabina din partea de sud a orașului Chicago au colectat peste 4 000 de sticle de apă pentru a le împărți pe măsură ce temperaturile creșteau.

Dave Bernier, Grădina zoologică Lincoln Park: „Oamenii cred că animalele sunt adaptate la condițiile meteorologice extreme, cum ar fi căldura, deoarece provin din zone mai tropicale. Dar, de fapt, ele sunt din Chicago, la fel ca noi, și se confruntă cu aceeași vreme ca și noi.”

Dave Bernier, Grădina zoologică Lincoln Park: „Așa că îi monitorizăm nu doar, știți, în spațiile lor, ci le monitorizăm și comportamentul, asigurându-ne că nu prezintă semne de stres termic.”

Tom Brozek, medic: „Cred că este important să încercați să stați înăuntru, în aer condiționat, cât de mult puteți. Dacă trebuie să fiți afară și în căldură, dacă trebuie să lucrați afară sau dacă mergeți afară pentru cumpărături, asigurați-vă că luați pauze mici, luați înghițituri frecvente de apă.”

O ameliorare este așteptată în curând, cu temperaturi mai scăzute așteptate începând de joi.

caniculăSUA
Comments (0)
Add Comment