Mai multe orașe din Ucraina, bombardate peste noapte. Zelenski condamnă atacurile ruse cu „civili executați” din Irpin. O nouă rundă de negocieri, programată azi

Bombardamentele armatei ruse au continuat în noaptea de duminică spre luni în Harkov și Mykolaiv. Președintele Ucrainei, Vlodimir Zelenski, a transmis un nou mesaj Rusiei după ce ieri, în Irpin, mai mulți civili au fost uciși în timp ce încercau să iasă din oraș. O altă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia este programată astăzi, potrivit oficialilor ucraineni. Cu toate acestea, într-o conversație telefonică cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin a spus că va opri atacurile doar dacă Ucraina încetează lupta și cerințele Kremlinului sunt îndeplinite.

Președintele Volodimir Zelenski a publicat duminică seară un nou mesaj pe Twitter în care a condamnat atacurile de ieri de la Irpin.

„Nu vom ierta blocurile bombardate, nu vom ierta civilii executați, distrugerea infrastructurii noastre, sute de morți, mii de suferințe umane. Dumnezeu nu va ierta asta nici azi, nici mâine, niciodată!”, a transmis el. Președintele ucrainean a averizat că Rusia va bombarda astăzi întreprinderile din industria de apărare. „Cele mai multe dintre ele sunt situate în orașele noastre, cu civili în jur. Este o crimă, pur și simplu o crimă!”, a mai spus Zelenski.

Cel puțin opt persoane, printre care și patru membri ai aceleiași familii, au murit duminică în Irpin, o suburbie a Kievului, după ce forțele ruse au bombardate civilii care încercau să fugă din Irpin.

Comments (0)
Add Comment