Mai multe părți ale Ucrainei, atacate de drone rusești

Zeci de drone au fost distruse deasupra capitalei Kiev, unde au fost avariate 20 de mașini și o conductă de gaz rezidențială, a declarat Serhiy Popko, șeful administrației militare locale.

În capitala ucraineană, o locuitoare a declarat că este un „miracol” că este încă în viață, deoarece în mod normal își plimba câinele atunci când au loc loviturile, dar a dormit prea mult în această dimineață.

„Astăzi s-a întâmplat un miracol. În mod normal, scot câinii la 6 dimineața, dar astăzi am dormit prea mult. M-am trezit și am vrut să-mi fac o cafea. Și apoi s-a întâmplat. Ne-am obișnuit cumva cu totul … Am ieșit, am văzut casa în flăcări, mi-am luat cei trei câini și m-am dus la adăpost.”

O femeie a fost ucisă într-un atac cu rachete asupra orașului Odesa din sudul Ucrainei și alte opt persoane au fost rănite într-un atac cu bombă ghidată asupra orașului Zaporizhzhia din sud-est, a declarat ministrul de interne Ihor Klymenko.

Părți din orașul Ivano-Frankovsk din vestul țării au rămas fără curent electric în urma unui atac rusesc asupra infrastructurii critice din zonă. Rusia a trimis în mod regulat drone și rachete deasupra orașelor ucrainene, departe de linia frontului, de când și-a invadat vecinul, în februarie 2022.

DroneKievRusiaUcraina
Comments (0)
Add Comment