Mai multe personalități marcante din Moldova, decorate de președintele României. Printre ei, Viorica Moraru și istoricul Vlad Mischevca

Viorica Moraru, membră a Asociației „Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost decorată de către Președintele României, Klaus Iohannis, cu Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, distincție oferită cu ocazia marcării Centenarului Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, precum și cu ocazia celebrării a 30 de ani de relații diplomatice între România și Republica Moldova, în semn de apreciere pentru efortul depus, în vederea păstrării identității naționale și a raspândirii valorilor culturale românești.

„Această distincție este o recunoaştere a meritelor, mai întâi de toate, ale fondatorului Centrului Vatra și a întregii echipe cu care am realizat evenimente ce au promovat și continuă să promoveze valorile culturale românești, este o recunoaştere a muncii susţinute, a tuturor”, a scris Viorica Moraru, la aflarea acestei vești.

Nu a fost trecut cu vederea nici faptul că din această listă nu lipsește cunoscutul istoric Vlad Mischevca, decorat recent cu insigna de AUR a Asociației „Ștefan cel Mare și Sfânt” și membru de onoare al Asociației.

 

Comments (0)
Add Comment