Maia Sandu afirmă că este „îngrijorată profund” de informațiile despre „posibilele ofensive militare în următoarele zile” în regiune

Președintele Maia Sandu afirmă că este „îngrijorată profund” de informațiile despre „posibilele ofensive militare în următoarele zile” în regiune. Într-o adresare către cetățeni, Maia Sandu susține că autoritățile statului au examinat toate scenariile posibile și „sunt gata să intervină rapid pentru a asigura serviciile necesare și ca viața cetățenilor noștri să nu fie pereclitată”.

„Instituțiile statului nostru sunt pregătite să asigure funcționarea de bază a serviciilor pentru cetățeni. Suntem conștienți de riscurile cu care ne-am putea confrunta în consecință și suntem pregătiți să le facem față. În aceste momente putem fi mai puternici, dacă vom fi uniți. Să nu permitem urii să ne dezbine. Suntem cu toții cetățenii R. Moldova și putem rezista crizei din regiunea dacă putem conta unii pe alții.

Îi rog pe cetățenii moldoveni din r. transnistreană să-și amintească că suntem o țară pașnică.

Îndemn instituțiile statului să comunice clar și la timp cetățenilor despre acțiunile întreprinse pentru contracararea riscurilor la adresa securității țării noastre. Sper că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și diplomație, pentru că știm cât de mare e prețul războiului. Pacea e garanția viitorului, a declarat președintele Maia Sandu.

 

Comments (0)
Add Comment