Maia Sandu: Astăzi, în Moldova mai vine un lot de vaccinuri

„Astăzi mai vine un lot de vaccin. În total, până la sfârșitul lunii martie, în R. Moldova vor ajunge 46 de mii de doze de vaccin prin platforma COVAX și alte 50 mii de doze, din donația oferită de România“, a anunțat Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

„Le mulțumim încă o dată donatorilor Covax și României pentru sprijin și solidaritate, în aceste vremuri dificile pentru toți. Am cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) să pregătească în mod cât mai eficient procesul de distribuție a vaccinului către centrele de vaccinare și să asigure creșterea numărului de oameni vaccinați pe zi. Vaccinul salvează vieți și orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulți bolnavi și mai multe vieți pierdute”, a mai scris Maia Sandu.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în Moldova, a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Joi, 4 martie, autoritățile din Moldova au recepționat un alt lot cu 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.

Comments (0)
Add Comment