Maia Sandu, după o întâlnire cu reprezentantul OSCE, în contextul diferendului transnistrean: „Soluția va fi pe agenda unui guvern cu puteri depline, instalat după alegerile parlamentare anticipate din luna iulie”

Președinta Maia Sandu a avut în această dimineață o întrevedere cu mai mulți mediatori și observatori în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, ce fac parte din delegația condusă de Reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, aflat într-o vizită de informare în Republica Moldova.

Au fost discutate principiile soluționării conflictului transnistrean, care trebuie să aibă loc pe cale pașnică, prin dialog, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al președinției. „Am reiterat necesitatea formulării unei viziuni de soluționare politică a conflictului. Această acțiune trebuie să se regăsească pe agenda unui guvern cu puteri depline, instalat după alegerile parlamentare anticipate din luna iulie”, a subliniat Maia Sandu.

De asemenea, a fost pusă în discuție situația pandemică și situația drepturilor omului în regiunea transnistreană, precum și necesitatea asigurării liberei circulații, potrivit comunicatului de presă.

Comments (0)
Add Comment