Maia Sandu le-a mulțumit polițiștilor care au evacuat corturile protestatarilor partidului ȘOR: Au acționat într-o formă calmă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a mulțumit polițiștilor pentru intervenția lor de duminică, atunci când au evacuat din centrul Capitalei corturile protestatarilor partidului ȘOR. Potrivit ei, oamenii legii au intervenit într-o formă calmă și au asigurat ordinea publică.

Poliția a raportat numeroase încălcări grave la protestul de ieri. Din câte s-a văzut, organizatorii acestor proteste nu au asigurat desfășurarea protestului în cadrul legal, inclusiv au fost descoperite obiecte interzise desfășurării unui protest pașnic și a trebuit să se intervină. Eu vreau să le mulțumesc forțelor de ordine că au intervenit într-o formă calmă, prompt și au asigurat ordinea publică” a declarat șefa statului în cadrul unei conferință de presă comune cu omologul său georgian, Salome Zurabișvili, citată de Deschide.md.

Reamintim că în seara zilei de duminică, 16 octomrbie, toate corturile care erau instalate de protestatarii adunați în centrul capitalei de partidul ȘOR, au fost luate pe sus de mascați.

Într-o notă emisă presei de Poliție, se anunță că s-a constatat că organizatorii protestului au încălcat intenționat cerințele stabilite anterior în cadrul ședinței comune dintre ei, Primăria mun.Chișinău și Poliție.

Totodată, potrivit organelor de ordine, organizatorii au manifestat o lipsă de comunicare și conlucrare cu forțele de ordine; au îndemnat protestatarii la nesubordonare și la schimbarea locației, inclusiv prin altercații. Mai mult decît atît, unii participanți la proteste aveau la ei obiecte interzise.

Maia SanduPartidul ȘORProteste
Comments (0)
Add Comment