Maia Sandu nu a luat nicio decizie. Va veni cu o reacție tocmai luni

 

Președintele țării, Maia Sandu nu a luat nicio decizie după consultările pe care le-a avut astăzi cu fracțiunile parlamentare Pro Moldova, Partidul Democrat, Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate, în privința aflării opiniei aleșilor poporului cu privire la dizolvarea Legislativului, se arată într-un comunicat emis de către Președinție.

În context, reprezentanții Președinției au mai precizat că, deoarece nu au fost desfășurate consultări și cu fracțiunile Partidului Șor, respectiv Partidului Socialiștilor, șeful statului nu va face astăzi nicio declarație în acest sens, așteptându-i pe deputații celor două formațiuni politice la noi consultări, programate pentru luni, 29 martie.

Menționăm că, la capătul discuțiilor purtate cu Maia Sandu, cei de la PD, Pro Moldova și PPDA au declarat că ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost doar o simplă formalitate, nefiind de acord cu dizolvarea Parlamentului, respectiv i-au cerut, din nou, președintelui țării să abandoneze ideea anticipatelor și să găsească soluții cât mai urgente pentru a soluționa, în primul rând, criza sanitară din Moldova.

Astfel, doar cei din PAS au spun că sunt întrunite toate circumstanțele necesare pentru declanșarea alegerilor anticipate și dizolvarea Parlamentului.

Maia Sandu a chemat fracţiunile parlamentare la consultări, după ce votarea Guvernului Grosu a eşuat ieri în Legislativ.

Comments (0)
Add Comment