Maia Sandu: „Promisiunile făcute la preluarea mandatului de președinte au fost îndeplinite în mare parte”

Președinta Maia Sandu, totodată candidatul desemnat de Partidul Acțiune și Solidaritate la funcția de președine al țării, continuă raportul său în fața cetățenilor. Șefa statului a venit cu o postare video despre realizările obținute privind atingerea celui de-al doilea obiectiv asumat la preluarea mandatului de președinte al țării – modernizarea localităților. În ultimii ani, autoritățile au alocat pentru dezvoltarea satelor și orașelor de peste trei ori mai mulți bani decât într-un singur deceniu, a adăugat aceasta.

Dezvoltarea locală, potrivit șefei statului, a fost un obiectiv național asumat în 2020.

Maia Sandu, șefa statului: „În ultimii trei ani, localitățile au beneficiat de 2,85 miliarde de lei, din care 1,8 miliarde prin „Satul European”, și vor beneficia de încă 2,5 miliarde de lei prin ediția a II-a a programului. Este cea mai mare investiție de la independență în dezvoltarea locală – aproape 5,4 miliarde de lei. În ultimii ani, am alocat pentru sate și orașe de peste trei ori mai mulți bani decât în toată perioada din 2010-2020.Mai mult decât orice altă guvernare precedentă. Sute de grădinițe, grupe de creșă, licee și gimnazii, case de cultură renovate. Șapte sute de kilometri de drumuri de calitate, dintre care 65 de kilometri sunt construiți de la zero, 750 de kilometri de rețele de alimentare cu apă, 135 de km de rețele de canalizare și circa 610 km de iluminat public stradal. Terenuri de sport, parcuri de joacă, muzee, zone verzi, complexe sportive”.

Totodată, președinta Maia Sandu a ținut să precizeze că localitățile au beneficiat de Programul „Satul European” indiferent de apartenența politică a primarilor.

Maia Sandu, șefa statului: „Investițiile în modernizarea localităților înseamnă ridicarea nivelului de trai pentru moldoveni indiferent dacă locuiesc în centru Moldovei, la sud sau la nord, dar înseamnă și speranța că cei plecați vor vrea să revină pentru că acasă va fi apă și canalizare, școală bună, spital modern, drumuri sigure și locuri de muncă. Vom investi și mai mult odată ce ne apropiem de Uniunea Europeană. Aderarea la UE ne va permite tocmai acest lucru – să identificăm și mai mulți bani pentru localitățile noastre”.

Pe 20 august, președinta Maia Sandu, care se află la final de mandat, a început raportul public în fața cetățenilor, referindu-se la îndeplinirea fiecăruia din cele cinci obiective asumate în 2020: scoaterea Republicii Moldova din izolare și apropierea de Uniunea Europeană; alocarea a două miliarde de lei anual pentru proiecte de modernizare a satelor; pensie minimă de 2 000 de lei; locuri de muncă acasă și familii unite; dreptate, ordine și disciplină. Șefa statului a conchis că promisiunile făcute la preluarea mandatului de președinte au fost îndeplinite în mare parte.

AlegeriMaia Sanduobiectiveprezidențiale
Comments (0)
Add Comment