Maia Sandu s-a întâlnit cu Secretarul General al ONU

Aseară, la New York, Maia Sandu s-a întâlnit cu António Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, discutând despre provocările cu care se confruntă țara și regiunea noastră.
Maia Sandu spune că a confirmat angajamentul Republicii Moldova de a sprijini efortul global de combatere a pandemiei de Covid-19 și de reconstrucție post-pandemică, de reducere a efectelor schimbărilor climatice, și de menținere a păcii și stabilității în regiune și în lume.
„Republica Moldova susține viziunea domnului Secretar General pentru agenda ONU, dar și privind nevoia de reformare a organizației, pentru a o pregăti să răspundă mai eficient provocărilor zilei de astăzi. Asemenea platforme multilaterale trebuie valorificate pe deplin dacă dorim să găsim soluții durabile pentru provocările cu care se confruntă astăzi omenirea”, a adăugat președintele Moldovei.

 

Președintele țării Maia Sandu a plecat la New York, SUA, pentru a participa la Adunarea Generală a ONU.

Astăzi, 22 septembrie, Maia Sandu va ține un discurs la tribuna centrală a ONU, tematica ședinței fiind schimbările climaterice.

În SUA, președintele moldovean are planificate întâlniri cu omologii ucrainean și polonez, fiind a treia întâlnire a acestora în decurs de o lună.

Comments (0)
Add Comment