Maia Sandu: „Sesisez Înalta Curtea pentru a constata circumstanțele dizolvării Parlamentului”

Așa cum prevede Constituția, am avut consultări cu fracțiunile parlamentare. Parlamentul a eșuat să aleagă un guvern, din două încercări. Au trecut mai mult de trei luni de la demisia lui Chicu.

Sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului. Legile pe care le votează deputații sunt împotriva cetățenilor. Acești deputați se opun programelor de asistență externă, de care Moldova are nevoie. Acești deputați nu caută soluții pentru oameni.

În ultimele trei luni, acești deputați au luat decizii în interes propriu. S-au scumpit motorina și benzina, au crescut prețurile la medicamentele cele mai solicitate. Ministerele conduse de oamenii lor nu fac mai nimic.

În schimb, continuă să înflorească schemele de corupție. În această perioadă, au continuat să voteze legi care blochează asistența externă. Lista poate continua, dar este clar pentru toată lumea că acest Parlament lucrează împotriva cetățenilor.

Cei care au furat și slăbit toate instituțiile statului le-au făcut neputincioase. Oamenii nu mai au timp de jocurile lor murdare, au nevoie de un Parlament responsabil. Oamenii nu au nevoie de deputați care să se salveze pe ei înșiși. Anticipatele constituie șansa oamenilor să-și aleagă deputații care să le rezolve problemele.

Voi sesiza CC pentru constatarea circumstanțelor pentru dizolvarea Parlamentului.

Comments (0)
Add Comment