Maia Sandu: Stoianoglo este candidatul Kremlinului și oligarhilor

Ex-procurorul general Alexandr Stoianoglo, care va concura la alegerile pentru funcția de președinte cu suportul politic al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), este „candidatul Kremlinului și oligarhilor”. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu în cadrul unui interviu pentru NordInfo, publicat pe 10 iulie. Șefa statului a spus că cetățenii trebuie să rămână „uniți și vigilenți” pentru a nu permite „oligarhilor și hoților să revină”.

În cadrul interviului, Maia Sandu a fost întrebată ce părere are despre decizia PSRM de a-l susține pe Alexandr Stoianoglo la alegerile prezidențiale, motivând că este un candidat apolitic.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova: „Oligarhii și Kremlinul au bătut palma și și-au găsit un candidat. Este clar că Kremlinul își dorește ca hoții să revină la putere în Republica Moldova. Pentru că Kremlinul știe că hoții vor vinde țara noastră și, respectiv, cei de la Kremlin o vor putea folosi în scopurile lor. Noi trebuie să fim în continuare uniți și vigilenți și să nu permitem oligarhilor, hoților să revină. Noi avem un drum clar, avem o misiune serioasă – să facem ordine în țară, să construim bunăstare, să asigurăm pace în continuare, să avem justiție dreaptă și un stat care poate proteja și asigura o viață bună pentru fiecare cetățean”.

Precizăm că ex-procurorul general Alexandr Stoianoglo va participa la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova în calitate de „candidat independent”. Cu toate acestea, anunțul privind participarea lui Stoianoglo la alegerile prezidențiale a fost făcut de liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă din 8 iulie, la sediul PSRM. Socialistul a precizat că PSRM nu va avea înainta un „candidat partinic” la scrutinul prezidențial, dar îl va susține pe fostul procuror general.

Maia SanduprezidențialeStoianoglo
Comments (0)
Add Comment