Maia Sandu: „Suntem cu toții oameni pașnici. Nu putem lăsa frica și vrajba să intre în societatea noastră”

Președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj adresat cetățenilor, în contextul escaladării tensiunilor din estul Ucrainei. Șefa statului a menționat că, în aceste momente grele, avem nevoie de unitate și pace.

Susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Trebuie de evitat violențele sau vărsările de sânge. Există loc de dialog. Stimați cetățeni, am obținut votul dumneavoastră pentru a face Moldova o țară europeană. Avem de muncit mult, dar o putem face prin unitate și dacă avem pace. Oameni care au conviețuit pașnic sunt acum învrăjbiți. 

Cu frică și cu dezbinare nu se poate construi o țară prosperă. Societatea noastră este una diversă. Am învățat să ne respectăm unii pe alții. Pacea și prosperitatea Moldovei ne vizează pe fiecare. Trebuie să consolidăm unitatea noastră. Suntem cu toții oameni pașnici. Nu putem lăsa frica și vrajba să intre în societatea noastră. Unii sunt speriați de ce au văzut la unele posturi de televiziune. Solicit instituțiilor statului să monitorizeze atent sursele de știri false. Trebuie să fiți de partea cetățenilor din Republica Moldova. Nu semănați ura. Fiți responsabili.

Dragi cetățeni, clipele de cumpănă pun la grea încercarea capacitățile noastre de a gândi calm”.

Comments (0)
Add Comment