Mesajul lui Grosu, la împlinirea a 33 de ani de la obținerea independenței: „Pentru independență trebuie să lupți”

Republica Moldova marchează 33 de ani de la proclamarea Independenței. Cu această ocazie, la Chișinău și în alte localități ale țării au fost organizate mai multe evenimente festive. Programul evenimentelor a început cu depuneri de flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate” de către premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

După eveniment, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu un mesaj de felicitare pentru toți cetățenii. Totodată, el a menționat că, pentru un stat care și-a obținut independența și a trecut prin mai multe încercări, aniversarea de 33 de ani este una frumoasă.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: „Este o aniversare în ajunul unor evenimente foarte importante pentru noi. Mă refer la procesul de integrare europeană. Pentru independență trebuie să lupți. Aceste elemente nu se dau pe gratis. Nu se oferă ca o decorație. Pentru asta trebuie să muncim. Noi am muncit, muncim și vom munci să arătăm hotărâre, să fim mai insistenți, mai încrezuți în ceea ce facem. Noi timp nu mai avem pentru încercări, pentru experimente. Obiectivul este foarte clar, toată lumea-i mobilizată și în cel mai scurt timp vom ajunge la obiectivul pe care ni-l dorim cu toții – să devenim membri ai Uniunii Europene.”

La rândul său, prim-ministrul, Dorin Recean, a declarat că sărbătoarea este un prilej să ne unim cu toții ca națiune și să mergem înainte spre un viitor european.

DORIN RECEAN, prim-ministru: „Astăzi sărbătorim curajul, determinarea, sacrificiul celor care au făcut ca această țară să fie independentă. Sarcina noastră este să muncim disciplinat să construim viitorul ei european și asta înseamnă să construim viață bună aici în Moldova.Asta facem cu toții împreună. Îndependența, în primul rând,  înseamnă determinarea noastră de a dori să fim independenți, să muncim pentru această independență, să luptăm și am încrederea că de fiecare dată noi – moldovenii ne mobilizăm împreună și facem față tuturor provocărilor.” 

Maia Sandu a lipsit de la eveniment și nu va participa la vreo festivitate dedicată Zilei Independenței, după ce doctorii au stabilit că are COVID-19.

După evenimentul de la Complexul memorial „Eternitate”, președintele Parlamentului Igor Grosu și premierul Dorin Recean, însoțiți de membrii Cabinetului de miniștri, deputați, deputați ai primului Parlament, șefi ai instituțiilor publice centrale și locale, dar și cetățeni au depus flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

depunere floriZiua Independenței
Comments (0)
Add Comment