Michalko, despre solidaritatea moldovenilor: „Sunt mândru că am trăit în Moldova”

Fostul șef al Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, a transmis un mesaj de recunoștință poporului Republicii Moldova. Diplomatul și-a exprimat admirația față de cetățenii țării noastre, care au dat dovadă de o mobilizare exemplară și o solidaritate fără precedent față de poporul ucrainean care trăiește drama războiului.

„Prietenii mei din Republica Moldova, admir marea solidaritate și sprijinul extraordinar pe care îl oferiți cetățenilor Ucrainei care au fost nevoiți să-și părăsească țara în urma agresiunii militare și a războiului declanșat de Rusia împotriva patriei lor. Sunt mândru că am trăit în Moldova, vă cunosc personal pe mulți dintre voi și mă înclin la fiecare gest de umanitate și ospitalitate pe care îl văd! Sunteți extraordinari, sunteți fantastici, sunteți un exemplu pentru toată lumea din Europa și din lume!”, a scris diplomatul pe pagina lui de Facebook.

Peter Michalko a fost ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova în perioada 2017-2021. Ulterior, diplomatul a preluat funcția de ambasador al Uniunii Europene în Azerbaidjan.

Comments (0)
Add Comment