Mihai Popșoi, despre indemnizațiile oferite copiiilor diplomaților

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a venit cu precizări privind proiectul de lege care prevede indemnizații lunare pentru copiii ambasadorilor, votat în primă lectură săptămâna trecută. Potrivit lui Popșoi, copiii diplomaților urmează să primească alocații lunare până la vârsta de 18 ani, iar suma e de 500 de euro, nu 700 de euro precum s-a vehiculat în spațiul public.

Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe: „Trebuie să fac clarificări care au trezit în spațiu public anumite ambiguități și speculații la modificările legislative cu privire la serviciul diplomatic. Avizul Guvernului pentru acest proiect de lege specifică clar că urmează să fie amendat în a doua lectură, pentru a clarifica vârsta până la care copiii diplomaților vor fi eligibil pentru acest sprijin. Vârsta e de 18 ani și nicidecum vârsta inițială – 23 ani. La fel, suma agreată de Guvern și de Ministerul Finanților a fost de 500 de euro, și nu 700, așa cum s-a vehiculat în spațiu public”.

Amintim că, săptămâna trecută, Parlamentul a votat în primă lectură un proiect de lege pentru modificarea Legii cu privire la serviciul diplomatic. Printre altele, inițiativa prevede că „membrii personalului misiunii diplomatice sau al oficiului consular însoțiți în misiune de copii până la vârsta de 23 de ani beneficiază de restituirea până la 700 de euro/lună pentru fiecare copil pentru perioada plasării în instituții de învățământ, în condițiile stabilite de Guvern”.

diplomațiMinisterul de Externe
Comments (0)
Add Comment