Mii de israelieni au protestat din nou la Tel Aviv. Aceștia sunt nemulțumiți de felul în care guvernul încearcă să obțină eliberarea ostaticilor răpiți de Hamas

Mii de israelieni au protestat din nou la Tel Aviv. Israelienii sunt tot mai nemulțumiți de felul în care guvernul încearcă să obțină eliberarea ostaticilor răpiți de organizația Hamas în octombrie anul trecut. 

Manifestanții au blocat o autostradă și au aprins focul în mijlocului drumului. Israelienii protestează de luni de zile. Ei cer demisia premierului Benjamin Netanyahu, pe care îl critică din cauza modului în care a gestionat războiul împotriva grupării Hamas.

Ifat Kalderon, ruda unui ostatic: „Trebuie să îi aducem pe toți înapoi acasă, ostaticii care sunt încă în viață, cei morți. Pentru că altfel această țară nu are niciun viitor.” 

Furia oamenilor s-a amplificat după ce, recent, armata israeliană a anunțat descoperirea cadavrelor a șase ostatici într-un tunel din Fâșia Gaza.

Efrat Machikawa, ruda unui ostatic: „Erau în viață. Șase oameni tineri, frumoși. Oameni nevinovați. Erau în viață. Chiar și cei care au fost poate reticenți să iasă, care nu sunt obișnuiți să protesteze, care sunt triști, dar preferă să fie în spațiul lor atunci când sunt triști, au înțeles că vocea noastră trebuie să se unească într-un strigăt uriaș”.

Zilele trecute, în semn de protest, israelienii au organizat o grevă generală în sectorul economic. Printre altele, pentru câteva ore a fost întreruptă activitatea Aeroportului Internațional Ben Gurion din Tel Aviv, iar sute de pasageri au fost afectați. Greva generală a vizat închiderea sau perturbarea sectoarelor majore ale economiei, inclusiv sectorul bancar și asistența medicală.

 

IsraelostaticiProtesteTel Aviv
Comments (0)
Add Comment