Militar ucrainean: „Sunt niște lași. Ei (rușii) nu vor și nu pot să lupte corp la corp”

Ultimele zile au fost deosebit de grele pentru ucraineni. Acestei familii i-a luat o săptămână să întoarcă acasă rămășițele lui Yuri Shabadash. Tatăl familiei, în vârstă de 59 de ani, a fost ucis în luptele de lângă Irpin. Fiul său Artem visează la răzbunare. El spune că astăzi nu există altă cale decât să lupți cu acest război.

 

„Noi nu am început războiul, dar trebuie să-i punem capăt. Rușii nu pot lupta în corp la corp. Nu uitați, sunt niște lași. O auzi chiar acum? Sirene… Asta înseamnă că au început să ne bombardeze din nou”.

Acest cimitir al orașului Kiev a fost martorul escaladării unui război despre care mulți cred că nu a început astăzi, ci acum opt ani, când Rusia a anexat Crimeea și a început să sprijine separatiștii din estul Ucrainei.

În acest timp, peste 14.000 de oameni au fost uciși, potrivit cifrelor guvernamentale. În același timp, puțini oameni de aici „apreciază” schimbarea care a intervenit în viața oamenilor pe 24 februarie.

„Acest război nu este doar pentru libertate. Acesta este un război pentru supraviețuirea noastră. La urma urmei, dacă îl pierdem, toți vom fi uciși de ruși pentru că ei nu recunosc independența Ucrainei”.

Kievul, capitala Ucrainei, rămâne principala țintă militară a Rusiei, cred oficialii occidentali, mulți avertizând că Moscova va încerca să încercuiască orașul în următoarele săptămâni și să folosească metode mai letale în acest proces. În acest context, eforturile diplomatice pentru încetarea focului nu au condus până acum la rezultate semnificative, iar mai multe persoane devin victime ale războiului.

Comments (0)
Add Comment