Ministerul Apărării dezminte informațiile privind participarea militarilor și experților străini la exercițiile Armatei Naționale

Ministerul Apărării dezminte informațiile apărute în spațiul online privind participarea militarilor, observatorilor, experților și atașaților militari străini la exercițiul tactic complex desfășurat în perioada 24 ianuarie – 4 februarie, de Armata Națională în toate garnizoanele.

Printr-un comunicat de presă, instituția informează că exercițiul are loc în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023 și nu au nicio legătură cu situația de securitate din regiune.

Mai mult, ministerul precizează că la antrenamente sunt implicați doar militari moldoveni, în termen și pe contract. Iar exercițiul se desfășoară la nivel intern, fără prezența sau participarea militarilor, experților, observatorilor străini sau atașaților militari din țările NATO.

„Astfel de exerciții reprezintă un element important în sistemul de instruire al Armatei Naţionale, care contribuie la menţinerea unui nivel optim al pregătirii profesionale a militarilor şi al capacităţii de luptă a subunităţilor. Ministerul Apărării a informat din timp societatea și reprezentanții mass-media despre desfășurarea exercițiului tactic, printr-un comunicat oficial difuzat pe pagina oficială a Ministerului Apărării la data de 23 ianuarie, curent. Exerciții de acest gen, cu implicarea trupelor și tehnicii militare, cu executarea tragerilor de luptă, se desfășoară periodic și planificat, în diferite garnizoane ale Armatei Naționale”, a mai comunicat Ministerul Apărării.

Armata NaționalăMinisterul Apărării
Comments (0)
Add Comment