Ministerul Apărării: Nu panicați când veți vedea vehicule militare pe drumurile naționale

Tehnica militară care aparține Armatei Naționale se întoarce din centrele de instruire la locurile de dislocare permanentă, la finalizarea exercițiului „Scutul de Foc 2022”.  Ministerul Apărării îndeamnă cetățenii să păstreze calmul și să nu distribuie imagini în mediul online pentru a evita apariția știrilor false, transmite IPN.

„Vă rugăm să nu panicați atunci când veți vedea, pe parcursul următoarelor zile, vehicule militare care aparțin Armatei Naționale deplasându-se pe drumurile naționale și să nu distribuiți imaginile în mediul online pentru a evita apariția știrilor false”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Recent Ministerul a avertizat cetățenii privind filmulețe distribuite în mediul online cu deplasarea pe drumurile naționale a unor coloane de tehnică militară care aparțin Armatei SUA. Potrivit instituției, secvențele video au fost însoțite de mesaje provocatoare care au avut ca scop de a crea panică și dezinformare a populației.

Exerciţiul „Scutul de Foc- 2022” s-a desfășurat în perioada 12-23 septembrie. Este parte din planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul curent. Exercițiul este organizat anual, începând cu 2015.

Ministerul ApărăriiTehnică militară
Comments (0)
Add Comment