Ministrul Apărării: Republica Moldova nu-și dorește implicarea directă în război

Ministrul Apărării de la Chișinău, Anatolie Nosatîi dă asigurări că, în prezent, nu există riscuri militare directe la adresa Moldovei. Totodată, oficialul a mai adăugat și că scenariul implicării țării noastre în război este tot mai puțin probabil. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

„Violarea spațiului aerian aduce la posibilitatea unor incidente, inclusiv și legate de traficul aerian. Căderea acestor rachete sau rămășițe pe teritoriul nostru pot să producă chiar și pierderi umane, ceea ce nimeni nu își dorește, mai ales noi. Noi ne dorim pace, securitate și nici într-un caz ca să ne implicăm direct în război”, a spus Anatolie Nosatîi.

Pentru a induce o stare de tensiune în societatea noastră, forțe interne și externe, care servesc intereselor Rusiei, folosesc dezinformarea și propaganda, a adăugat oficialul.

Cu toate acestea, crede Anatolie Nosatîi, Moldova este obligată să își îmbunătățească sistemul de apărare, inclusiv cel antiaerian, ținând cont de situația actuală din zonă.

„Ceea ce avem necesită o ajustare la situația actuală. Vedeți că, în ultima perioadă, tehnologiile militare au avansat foarte mult, iar Federația Rusă folosește rachete de ultimă generație, care sunt foarte sofisticate pentru monitorizare, interceptare. De aceea, noi ne dorim niște sisteme adecvate acestor vremuri”, a mai adăugat ministrul PAS.

Potrivit ministrului Apărării, un complex de apărare antiaeriană de rază medie, de 40-50 de kilometri, costă aproximativ 80 de milioane de euro, iar un complex antiaerian mai sofisticat costă aproximativ un miliard de euro.

Anatolie NosatâiMinisterul ApărăriiRăzboiRusia
Comments (0)
Add Comment