Ministrul Energiei: Există viață și fără gazul de la Gazprom

La fel ca și în anii trecuți, și în această iarnă, în Republica Moldova, subiectul prețului gazelor naturale a fost excesiv politizat, în special de Federația Rusă. Declarația îi aparține ministrului Energiei, Victor Parlicov, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

În context, oficialul a mai adăugat că subiectul gazelor nu exercită o așa influență majoră asupra economiei după cum este reprezentată și reflectată în spațiul public.

„Eu cred că asta a făcut parte din acea agendă a Federației Ruse de a crea percepția publică, dependența și impresia că Republica Moldova, bunăstarea țării, a oamenilor, economia țării, toate depind de gaz și de prețul gazului”, a spus Victor Parlicov.

Există viață și fără gazul de la Gazprom, a mai adăugat ministrul.

„Repet. Influența gazelor naturale asupra economiei este mai mică decât importanța acestui subiect în spațiul public. Eu cred că noi trebuie să fim conștienți de acest lucru și trebuie să echilibrăm acest sistem, adică să-i dăm gazului, în spațiul public, rolul pe care îl are efectiv, fără a încerca să exagerăm acest subiect”, a conchis ministrul Victor Parlicov.

De la întâi octombrie 2022, consumatorii casnici din Moldova achită 29,27 de lei pentru un m3 de gaz natural.

Gaze naturaleGazpromMinisterul EnergieiVictor Parlicov
Comments (0)
Add Comment