Mișcarea Politică UNIREA vrea bloc electoral

Mișcarea Politică UNIREA, condusă de Dorin Chirtoacă, vrea bloc electoral pentru eventualele alegeri parlamentare anticipate. Aceasta a anunțat că urmează să inițieze un dialog comun cu Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma DA și Partidul Unității Naționale în vederea identificării celei mai bune formule de participare la alegerile parlamentare anticipate, în cazul în care acestea vor avea loc.

Potrivit celor de la Unirea, care consideră că scrutinul va avea loc în perioada sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie, în cadrul discuțiilor vor fi examinate două posibilități, participarea tuturor forțelor politice pro-europene și unioniste în cadrul unui bloc electoral larg, cu obiectivul obținerii majorității parlamentare sau participarea în cadrul a două blocuri electorale, unul unionist și altul pro-european, păstrând aceeași miză electorală – obținerea majorității parlamentare.

Amintim că reprezentatntul Mișcării Unirea, Dorin Chirtoacă a obținut puțin peste un procent la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Comments (0)
Add Comment