Moldova: Prima etapă de vaccinare anti-Covid va dura două luni

Prima etapă de vacinare anti-COVID-19, care va avea o durată de aproximativ două luni, va acoperi vaccinarea a aproximativ 7.000 de persoane, care activează în cadrul secțiilor de reanimare și a celor spitalicești cu specific de tratament COVID-19, informează Ministerul Sănătății.

Astfel, potrivit autorităților, după aceasta, procesul de vaccinare va fi extins pentru aproximativ alte 53.000 de persoane, la fel, din sistemul de sănătate.

Ulterior, prima etapă va mai cuprinde 1.500 de persoane, parte a personalului Azilurilor și Centrelor de plasament și 18.450 de beneficiarii ale acestora.

Ce ține de etapa a doua, aceasta va avea o durată de 3 – 6 luni, în funcție de disponibilitatea vaccinurilor, și va fi extinsă pentru circa 825.000 de cetățeni cu vârsta mai mare de 60 de ani sau cu comorbidități.

Totodată, vor fi vaccinați peste 160.000 de lucrători din sistemul educației și cel al structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice și apărării statului.

Ultima etapă a campaniei de vaccinare, care ar urma să debuteze la mijlocul acestei luni și care va fi gratuită, va acoperi restul populației.

Comments (0)
Add Comment