Moldovenii care se vor vaccina anti-COVID-19 vor putea beneficia de două zile libere. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a anunțat că autoritățile vor subvenționa din bugetul de stat aceste două zile de vacanță, pentru a încuraja procesul de imunizare

Moldovenii care se vor vaccina anti-COVID-19 vor putea beneficia de două zile libere. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a anunțat că autoritățile vor subvenționa din bugetul de stat aceste două zile de vacanță, pentru a încuraja procesul de imunizare.

Gavrilița nu a precizat însă dacă sunt vizați doar bugetarii sau și cei din sectorul privat.

Măsura va fi implementată în viitorul apropiat. Guvernul va propune Parlamentului spre aprobare un astfel de proiect de lege, în condițiile în care, pe durata pandemiei, peste 70.000 de locuri de muncă au fost pierdute.

 (Natalia Gavrilița, prim-ministru)

„Vom iniția o serie de măsuri care vor susține eforturile de vaccinare. Este vorba despre decizia de a subvenționa din bugetul de stat două zile de vacanță pentru persoanele care se vaccinează. Această decizie vine să încurajeze angajatorii să promoveze vaccinarea în echipele lor, dar și să elimine o piedică în cale celor care sunt încadrați în câmpul de muncă”.

De la inițierea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în Moldova au fost administrate peste 1,3 milioane de doze de vaccin, fiind înregistrate 1 497 de reacții adverse, dintre care 92% au reprezentat forme ușoare.

Acoperirea națională cu o doză de vaccin constituie 23,5%, iar cu schemă completă – 22,5%.

 

Comments (0)
Add Comment