Muntenegru reinstituie starea de urgență

Muntenegru, care declarase sfârşitul epidemiei de COVID-19 pe teritoriul său, la începutul verii, a reintrodus starea de urgenţă în urma înmulţirii accentuate a cazurilor de coronavirus.

Autoritățile au revenit la purtarea obligatorie a măştii în spaţiile închise şi în unele spaţii deschise, în cazul adulţilor şi copiilor cu vârste de peste şapte ani, cu excepţia plajelor şi parcurilor naturale. Rămân în continuare valabile interdicţiile deja adoptate privind funcţionarea cluburilor de noapte, organizarea nunţilor şi a altor evenimente.

Autorităţile de la Podgorica au proclamat pe 2 iunie sfârşitul epidemiei, după ce timp de 28 de zile consecutive nu se mai înregistrase niciun nou caz de COVID-19. Au urmat încă două săptămâni de asemenea fără niciun nou caz, care însă a apărut pe data de 14 iunie, iar, de atunci, numărul îmbolnăvirilor a crescut rapid.

De la 324 de cazuri de contaminare când s-a declarat sfârşitul epidemiei, numărul acestora a crescut la aproape 2.000, din care 26 de morţi, în această ţară cu circa 600.000 de locuitori.

Comments (0)
Add Comment