Năstase, despre sistemul medical: Situația e gravă

Platforma Demnitate și Adevăr denunță situația extrem de gravă din sistemul medical din Moldova în legătură cu pandemia de COVID-19. Într-o conferință de presă, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a acuzat actuala guvernare că ar promova un management și o strategie de combatere a noului coronavirus – dezastruoase, iar pacienții cu boli cronice nu ar mai avea  acces la tratament adecvat.

„Cine se face vinovat de această situație? ANSP și oamenii de acolo vor răspunde pentru deciziile lor greșite, inclusiv acest domn Furtună, care ne-a uimit pe toți cu declarațiile sale. Nu este clar nici până în acest moment cum se asigură spitalele cu echipamente de protecție. Apar tot mai multe informații că au primit la început echipamente de protecție, iar acum deja li se recomandă să-și procure singure”.

Năstase susține că și comportamentul iresponsabil al lui Igor Dodon și incapacitatea guvernului de a gestiona această situație au dus la agravarea crizei COVID-19. Reprezentanții Platformei DA susțin că la ședința Parlamentului vor introduce un amendament prin care medicii să poată primi în continuare alocația unică de 16 mii, în cazul în care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă.

Comments (0)
Add Comment