Năstase, după decizia CC: „Reiterăm poziția PPDA de a forma un guvern minoritar”

Andrei Năstase, președintele Platformei Demnitate și Adevăr și fost ministru de Interne, anunță că Platforma DA își reiterează poziția oficială de a-și asuma un Guvern minoritar de profil proeuropean. Se întâmplă după ce, decretul președintei Maiei Sandu, privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier, a fost declarat neconstituțional de către Curtea Constituțională.

În acest sens, Platforma DA cheamă la „negocieri responsabile și la consultări urgente cu președintele țării în vederea identificării rapide a unor soluții de ieșire din criza generalizată”.

„Platforma Demnitate și Adevăr militează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate, organizate de un Guvern proeuropean, responsabil și capabil să gestioneze crizele din societate în conformitate cu normele legale și Constituția Moldovei. Platforma Demnitate și Adevăr constată că prin mimarea procedurilor constituționale, declanșarea alegerilor anticipate imediate a eșuat. Rezultatul acestui eșec ne îndepărtează și mai mult alegerile anticipate, și face iminent pericolul instalării unui Guvern PSRM-Șor. Un Guvern care va izola internațional Moldova cu consecințe dramatice pentru bunăstarea și siguranța cetățenilor noștri.

Comments (0)
Add Comment