NATO: China este principalul complice al Rusiei

La summitul aniversar al NATO de la Washington, pentru prima dată toți cei 32 de aliați au numit împreună China drept principalul complice al Rusiei în războiul împotriva Ucrainei, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat jurnaliștilor despre acest lucru.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: „După cum au convenit aliații NATO în declarația summitului nostru de astăzi, China a devenit un complice esențial al războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Sprijinul Chinei sporește amenințarea pe care Rusia o reprezintă pentru securitatea euro-atlantică. Aliații au afirmat în mod clar că China nu poate contribui la cel mai mare conflict din Europa din istoria recentă fără ca interesele și reputația sa să fie afectate în mod negativ. Aliații NATO se vor întâlni mâine cu cei patru parteneri ai noștri din regiunea Indo-Pacific și cu Uniunea Europeană și vom continua să aprofundăm cooperarea noastră pentru a aborda provocările comune.”

Beijingul a contestat referirea la țara sa ca fiind o amenințare în documentele NATO și a îndemnat alianța să înceteze să facă ceea ce Beijingul consideră a fi acuzații nefondate.

NATOsummitWashington
Comments (0)
Add Comment