NATO exclude riscuri militare ruse la adresa Republicii Moldova

După ce săptămâna trecută mai mulți oficiali de la noi, inclusiv prim-ministrul, Dorin Recean și ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, au declarat că nu există riscuri militare din partea Rusiei la adresa Moldovei, acest lucru a fost confirmat și de Organizația Tratatului Atlanticului de Nord. În cadrul unei emisiuni de la ProTV România, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a declarat că toate amenințările, inclusiv cele legate de regiunea transnistreană, se rezumă doar la un război hibrid.

„Nu vedem nici capacitate, nici intenție și ar fi foarte lipsit de logică din partea Rusiei, care de abia se chinuie în Ucraina să angajeze ceva aici”, a spus Mircea Geoană.

În context, Mircea Geoană a mai ținut și să adauge că dacă Moldova dorește să vină în Europa, acum este momentul cel mai oportun.

Pe de alte parte însă, Mihail Podoleak, consilierul lui Vladimir Zelensky, declară că pericolul rus la adresa Ucrainei și a vecinilor ei este unul eminent.

„Dacă nu sunteți de acord să ajutați acum Ucraina și nu vă pare rău de tot ce ar putea să se întâmple în cazul în care Rusia nu va fi oprită, rușii vor intra în Moldova și pe urmă vor intra și în România și este posibil ca ei să domine în întreaga Europa”, a adăugat oficialul de la Kiev într-un mesaj pentru Europa.

Săptămâna trecută, în cadrul vizitei oficiale pe care a întreprins-o la București, prim-ministrul, Dorin Recean s-a arătat convins că Rusia nu poate ajunge militar în Moldova, dând, totodată, asigurări că nu există niciun pericol de escaladare în țara noastră.

Mihailo PodoliakMircea GeoanăNATORusiaUcraina
Comments (0)
Add Comment