Netanyahu: „Continuăm să lovim Hezbollah cu toată forța”

Diminuând speranțele pentru o încetare a focului, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat joi că Israelul intenționează să continue să lovească Hezbollah „cu toată forța” și nu se va opri până când nu își va atinge toate obiectivele.

Cu puțin timp înainte de declarația sa, armata israeliană a declarat că a ucis un comandant de dronă Hezbollah într-un raid aerian asupra unei clădiri de apartamente din suburbiile capitalei libaneze.

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului: „Am dat aprobarea pentru eliminarea șefului unității de aparate de zbor fără pilot și alte lucruri, iar acesta a fost eliminat. Politica mea, politica noastră este clară. Continuăm să lovim Hezbollah cu toată forța. Și nu ne vom opri până când nu ne vom atinge toate obiectivele, principalul dintre acestea fiind întoarcerea locuitorilor din nord în siguranță la casele lor.”

Israelul a intensificat dramatic loviturile în Liban în această săptămână, afirmând că vizează Hezbollah.

Liderii israelieni au declarat că sunt hotărâți să oprească mai mult de 11 luni de tiruri transfrontaliere ale grupului militant în Israel, care au forțat evacuarea a zeci de mii de israelieni din comunitățile din nord.

Declarația a temperat speranțele pentru inițiativa internațională menită să oprească schimburile de focuri din ce în ce mai intense care au ucis sute de persoane în Liban și au amenințat să declanșeze un război total între Israel și Hezbollah. Israelul a vorbit despre o posibilă invazie terestră în Liban pentru a îndepărta gruparea militantă de la graniță.

 

Benjamin NetanyahuHezbollahIsrael
Comments (0)
Add Comment