Nicio veste n-a mai venit de la Cavcaliuc, care nu se grăbește să vină în țară. În schimb, colegii lui de partid au mers la București

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, anunțat în căutare de către procuratura raionului Sângerei, pe cazul „verde de briliant”, după ce acesta nu s-a prezentat pentru a fi pus sub învinuire, încă nu a revenit din țară, deși, după o vacanță în Italia, spunea că se întoarce în Moldova.

În același timp, la invitația Ambasadei Republicii Bolivariene a Venezuelei cu sediul la București, delegația Partidului Politic Partidul Acasă Construim Europa a întreprins o vizită oficială, reședintele delegației fiind Alexandru Grumeza, vicepreședinte PACE, Tatiana Rotaru, vicepreședinte pe domeniul Sănătate, Tatiana Bordeianu, șef al departamentului Politică Externă și Integrare Europeană, de comun cu Excelența Sa, ambasadorul Republicii Bolivariene a Venezuelei, Alfredo Alfonso Torrealba, au pus în discuție mai multe subiecte ce țin de democrație și drept internațional precum și transparența alegerilor politice.

Potrivit materialelor, pe 9 iulie, Cavcaliuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova, eschivându-se de la organul de urmărire penală, motiv pentru care procurorii au dispus anunțarea acestuia în căutare.

Acțiunile au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, când mai mulți membri ai partidului PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Comments (0)
Add Comment