Nicu Popescu a transmis condoleanțe în legătură cu cutremurul devastator din Turcia și Siria

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, vicepremierul Nicu Popescu, a transmis un mesaj de compasiune familiilor victimelor în devastatorul cutremur, produs luni în centrul Turciei și nord-vestul Siriei.

„Urmărim îndeaproape veștile tragice din Turcia și Siria, ambele state fiind puternic afectate de un cutremur dezastruos.

Exprimăm din numele Republicii Moldova cele mai sincere condoleanțe familiilor victimelor, în timp ce ne exprimăm speranța pentru recuperarea cât mai grabnică a răniților”, a scris Popescu pe rețelele de socializare.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,8 s-a produs în sudul Turciei, în apropiere de Siria. Sute de oameni și-au pierdut viața în Turcia și Siria. Potrivit CNN, seismul s-a produs la o adâncimea de 17,9 de kilometri. Până la această oră au fost înregistrate 42 de replici. Replicile ar putea continua în orele și chiar în zilele următoare, anunță specialiștii.

Serviciul european de monitorizare seismică EMSC a declarat că se evaluează posibilitatea unui risc de tsunami.

Situată în zona unor plăci tectonice importante, Turcia este afectată deseori de cutremure. În 1999, peste 17.000 de oameni au murit după ce un cutremur puternic a zguduit nord-vestul țării.
CutremurMAEIENicu PopescuSiriaTurcia
Comments (0)
Add Comment