Nicu Popescu: În aproximativ două săptămîni, vom expedia raportul privind pregătirea pentru aderarea la UE

Autoritățile de la Chișinău vor expedia Comisiei Europene, în aproximativ două săptămâni, un raport privind gradul de pregătire și viteza de integrare a țării noastre în Uniunea Europeană. Declarațiile în acest sens au fost făcute de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1.

Potrivit oficialului, pentru elaborarea raportului au fost constituite 33 de grupuri în care sunt antrenați peste 500 de persoane, care definitivează în aceste zile documentul.

„O bună parte a diplomaților noștri, dar și colegii din toate ministerele sunt antrenați plenar în scrierile acestui raport, care urmează să îl trimitem Comisiei Europene în mai puțin de 2 săptămâni și acest raport este foarte important pentru a ne asigura de un ritm susținut de aderare la Uniunea Europeană”, a spus ministrul Nicu Popescu.

De asemenea, ministrul Popescu a subliniat că absolut toate ambasadele vor fi implicate în promovarea aderării Moldovei la Uniunea Europeană, iar în acest moment, țara noastră ar fi susținută de partenerii europeni care acordă tot sprijinul necesar pentru a începe negocierile de aderare la blocul comunitar.

Anterior, șeful Consiliului European, Charles Michel, a spus la Chișinău că țările UE ar putea discuta despre perspectiva începerii negocierilor privind aderarea Moldovei și Ucrainei la summitul din decembrie.

Moldova a obținut statutul de țară candidată la UE în iunie anul trecut.

Ministerul de ExterneNicu PopescuUniunea Europeană
Comments (0)
Add Comment