Nivelul apei în orașul Nysa din sudul Poloniei a început să scadă. Locuitorii au protejat orașul prin construirea unui zid de saci de nisip

Nivelul apei în orașul Nysa din sudul Poloniei a început să scadă marți, după o noapte de eforturi din partea pompierilor și a locuitorilor pentru a proteja orașul prin construirea unui zid de saci de nisip.

Primarul din Nysa, un oraș cu peste 40 000 de locuitori, a ordonat evacuarea imediată luni după-amiază din cauza deteriorării unui dig din apropiere. Spitalul din oraș a început evacuarea în jurul miezului nopții, pacienții cei mai grav bolnavi fiind transportați cu bărci și ambulanțe.

„Puteți vedea aici sacii de nisip rămași, peste noapte oamenii transportau sacii de nisip. A existat un lanț uman aici, oamenii își dădeau saci cu nisip unii altora, construiau zidul acolo. Elicopterul a transportat, de asemenea, nisip în saci mari și l-au aruncat pentru a întări zidul pe tot parcursul nopții, până în jurul orei 4-5 dimineața.”

Locuitorii mai multor zone din Polonia și Republica Cehă s-au grăbit să se evacueze luni, în timp ce alte zone din Europa Centrală au început să facă curățenie după ce cele mai grave inundații din ultimele două decenii au lăsat o urmă de distrugeri și un număr tot mai mare de decese.

Zonele de frontieră dintre Republica Cehă și Polonia au fost grav afectate în cursul weekendului, deoarece ploile abundente care au căzut începând de săptămâna trecută și creșterea nivelului apei au prăbușit unele poduri, au forțat evacuările și au avariat mașini și case.

Cel puțin 17 persoane au murit în ultimele zile în urma inundațiilor din România până în Polonia.

InundațiiNysaPolonia
Comments (0)
Add Comment