Noi confruntări între Armenia și Azerbaidjan

Spectrul unui război, la porțile Europei. În această duminică, au izbucnit lupte grele în Nagorno Karabakh, o regiune secesionistă din Azerbaidjan, populată în mare parte de armeni și susținută de Erevan.

Potrivit ambelor părți, ciocnirile au lăsat cel puțin 20 de morți, inclusiv civili, cu peste o sută de răniți.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a afirmat că a cucerit o jumătate din satele aflate sub controlul armenilor în timpul luptelor, relatări negate de Erevan. Baku a susținut, de asemenea, că a prins o înălțime strategică în Karabakh și a anunțat instituirea legii marțiale.

Armenia și Azerbaidjanul se acuză reciproc că au început ostilități. Atât Armenia, cât și Azerbaidjanul au stabilit legea marțială. Reacțiile internaționale au fost numeroase, în special din partea Uniunii Europene, prin vocea președintelui Consiliului, Charles Michel, care a cerut încetarea ostilităților și revenirea imediată la negocieri. Conflictele din jurul Nagorno-Karabahului au durat aproape 30 de ani, iar luptele se situează în mod regulat între separatiști și azerbaidjieni, dar și Erevan și Baku. În 2016, ciocnirile grave aproape că degeneraseră în război.

Comments (0)
Add Comment