Noi ieftiniri la carburanți. ANRE avertizează însă că ritmul de scădere este pe sfârșite

Carburanții înregistrează noi valori minime, iar prețul benzinei scade până la nivelul anului 2022, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Astfel, sâmbătă, duminică și luni, un litru de benzină A95 va fi vândut la pompă cu 22,35 de lei, cu opt bani mai puțin. La rândul său, motorina standard va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 19 de lei și 30 de bani pentru un litru, cu șapte bani mai puțin.

Prețul la benzină a înregistrat o scădere constantă în ultima perioadă, iar în zece săptămâni de deprecieri consecutive, aceasta s-a ieftinit cu 2,72 lei/litru, în timp ce motorina standard s-a ieftinit cu 2,67 lei/litru, tarifele fiind cele mai mici din acest an.

Potrivit ANRE, valul de ieftiniri a fost generat atât de micșorarea cotațiilor la bursele internaționale, cât și de aprecierea monedei naționale în raport cu dolarul SUA. Totodată, în cadrul ultimelor sesiuni bursiere se atestă tot mai multe semnale de temperare a ritmului de scăderi, cu tendințe evidente de recuperare în creștere atât a cotațiilor Platts, cât și a cotațiilor Brent.

Comments (0)
Add Comment