Noi lovituri rusești asupra mai multor regiuni ucrainene

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 24 din cele 32 de drone în timpul atacului Rusiei din noaptea de vineri, într-o postare pe platforma Telegram. Forțele ruse ar fi folosit, de asemenea, o rachetă balistică și două rachete de croazieră în timpul atacului.

Un atac cu drone rusești vineri dimineață asupra orașului-port ucrainean Ismail, la granița cu România, a ucis trei persoane și a rănit 11, inclusiv un copil, a declarat guvernatorul regiunii Odesa, Oleg Kiper.

Două femei în vârstă și un bărbat de 73 de ani au fost uciși, a transmis guvernatorul într-un comunicat. Deși departe de front, orașul sud-vestic Ismail și zonele din apropiere sunt adesea vizate de forțele ruse care încearcă să perturbe infrastructura portuară, crucială pentru transportul maritim ucrainean.

Ministerul român al Apărării a anunțat că a trimis patru avioane după ce a detectat dronele care se apropiau, adăugând că e posibil ca o dronă să fi intrat pentru scurt timp în spațiul aerian al României. De asemenea, un atac rusesc cu rachete a lovit o secție de poliție din orașul Krivoi Rog. Orașul a suferit mai multe atacuri mortale din partea forțelor ruse de la izbucnirea războiului la scară largă.

Cel mai puternic a fost cel din 8 iulie, când 10 persoane au murit și cel puțin 53 de persoane au fost rănite într-un atac rusesc cu rachete.

Rachetă balisticăRechetă de croazierăRusiaUcraina
Comments (0)
Add Comment