Noi proteste la Tel Aviv. Israelienii cer un acord imediat cu Hamas

Sute de israelieni au protestat la Tel Aviv, cerând premierului să încheie un acord și să explice imediat recenta sa declarație publică în care a afirmat că „ostaticii suferă, dar nu mor”. O delegație israeliană a sosit în Egipt pentru a continua discuțiile privind încetarea focului, în timp ce Israelul și Hamas analizează ultima propunere, potrivit a trei oficiali ai aeroportului egiptean care nu au oferit detalii.

Eyal Kalderon, al cărui văr este în captivitatea Hamas: „Ne aflăm acum aici, în fața bazei Kiria (Ministerul Apărării), în fața locului în care toți oamenii iau decizii. Toți oamenii care iau decizii sunt aici. Și îi cerem prim-ministrului să încheie acest acord. Ministrul Apărării și toate serviciile de securitate ne spun că acesta este momentul potrivit pentru a încheia acest acord. Dacă nu o încheiem acum, nu o mai putem face. Nu îi putem lua înapoi în viață și trebuie să o facă acum pentru viitorul acestei țări, pentru viitorul acestei comunități.”

Mediatorii internaționali continuă să împingă Israelul și Hamas către un acord etapizat care ar opri luptele și ar elibera aproximativ 120 de ostatici deținuți de gruparea militantă în Gaza.

Discuțiile dintre părți au fost zdruncinate în weekend, când Israelul a declarat că a vizat comandantul militar al Hamas într-un atac masiv. Situația acestuia rămâne neclară.

Atacul Hamas din 7 octombrie a declanșat războiul, când militanții au pătruns în sudul Israelului, ucigând aproximativ 1 200 de persoane – majoritatea civili – și răpind aproximativ 250.

De atunci, ofensivele terestre și bombardamentele israeliene au ucis mai mult de 38 600 de persoane în Gaza, potrivit Ministerului Sănătății din teritoriu. Acesta nu face distincție între combatanți și civili în numărătoarea sa.

HamasIsraelProtesteTel Aviv
Comments (0)
Add Comment