Nordul Thailandei, afectat de inundații. Mulți locuitori din orașul Chiang Mai, în special bătrâni, au rămas izolați

Locuitorii orașului Chiang Mai din nordul Thailandei au fost scutiți duminică de mai multe ploi, dar au continuat să se confrunte cu inundații în zonele rezidențiale și turistice cauzate de ploile torențiale de mare și de creșterea nivelului râurilor.

Mulți locuitori din Chiang Mai, în special bătrâni, au rămas izolați din cauza apelor care, în unele zone, ajungeau până la brâu sau chiar mai mult, iar echipele de salvare voluntare, care se deplasau adesea cu barca, s-au străduit să le furnizeze alimente sau să îi evacueze.

Pentru a complica și mai mult situația, electricitatea a fost întreruptă în unele cartiere din motive de siguranță.

Cele mai recente inundații din Chiang Mai au avut loc vineri, când nivelul apei râului Ping, care curge de-a lungul marginii estice a orașului, a început să depășească nivelul malurilor sale. Deși aeroportul din Chiang Mai a continuat să funcționeze, drumurile inundate au cauzat întârzieri în accesarea acestuia.

Circulația feroviară a fost suspendată, trenurile spre nord din Bangkok terminând la Lampang, la aproximativ o oră și jumătate distanță, de unde călătorii au putut să se transfere la autobuze. În altă parte, provinciile din centrul Thailandei s-au pregătit pentru inundații, după ce Departamentul de irigații a anunțat că eliberează apă dintr-un baraj important, ceea ce va afecta nivelul apei în aval.

Chiang MaiInundațiiThailanda
Comments (0)
Add Comment