Noul șef al ASP: „Înmatricularea primei mașini se va ieftini, iar înregistrarea căsătoriei va din nou gratuită”

O nouă listă cu promisiuni. Conducere a Agenției Servicii Publice spune că va revizui în termeni cât mai urgenți tarifele majorate prin deciziile ultimului Cabinet de miniștri oficial. Într-o ieșire la presă, șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu a declarat că ASP este în prim proces de verificare a tuturor prețurilor pentru cele peste 260 de servicii pe care, în acest moment, le oferă Agenția cetățenilor.

(Mircea Eșanu, șeful Agenției Servicii Publice)

„Noi suntem în prim process de revizuire a listei a celor 265 de servicii pe care le oferă astăzi ASP. În termeni foarte scurți noi vom reveni la tarifele inițiale înainte de scumpirea care a fost operată de Guvernul Chicu, cel puțin pentru serviciile la termen ordinar.”

Iar pentru a fi și mai explicit, Mircea Eșanu a oferit câteva exemple clare în acest sens.

 (Mircea Eșanu, șeful Agenției Servicii Publice)

„Așa cum căsătoria, de exemplu, a fost gratuită înainte de scumpire și acum reprezintă 260 de lei, ea va reveni ca serviciu gratuit în termen ordinar. Prima înmatriculare a automobilului, de exemplu, care acum este 600 de lei, va reveni la prețul de 400 de lei. Aceste revizuiri vor fi foarte curând.”

Amintim că, pe 22 decembrie, 2020, Guvernul de atunci, condus de prim-ministrul Ion Chicu, a aprobat Hotărârea cu privire la serviciile prestate de către Agenția Servicii Publice. Executivul a stabilit că costurile ce țin de prestarea serviciilor cu titlu gratuit sau cu tarif redus se vor acoperi din contul veniturilor ASP obținute din prestarea serviciilor. Ultima dată, serviciile ASP s-au majorat începând cu 1 iunie.

Comments (0)
Add Comment