Număr record de participanți la Campionatul Mondial de Tango. 750 de perechi de dansatori din 53 de țări și-au dat întâlnire în Argentina

750 de perechi de dansatori din 53 de țări și-au dat întâlnire în Argentina, la Campionatul Mondial de Tango. Este un număr record de participanți. Cu toții vor să-și demonstreze măiestria în pași de dans. 

Campionatul are loc în fiecare vară în Argentina, Țara Tangoului. Dansul, care îmbină eleganța si pasiunea, este mândria naționala a argentinienilor.

Evangelina Martinez, dansatoare de tango din Buenos Aires: „Este ca și cum Argentina ar fi definită de tangou, Messi și Maradona. Adică, este foarte popular, iar oamenii iubesc tangoul și ne simțim foarte mândri de fiecare dată când sunt menționate tangoul și Argentina împreună, pentru că ne reprezintă cu adevărat și spune multe despre cultura noastră.”

Profesioniștii se luptă pentru titlul mondial. Dar există și o categorie pentru amatori.

Marea finală a campionatului mondial se va desfășura pe stadionul „Movistar Arena”, unde mii de fani ai tango-ului se vor bucura de show-ul celor mai buni dansatori din lume.

ArgentinaCampionat Mondial de TangoDansuri
Comments (0)
Add Comment