Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute, în descreștere cu 18,5%

Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute este în continuă descreștere. De asemenea, mai informează Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), pe întreg teritoriul Moldovei, în perioada 6 – 12 martie, au fost înregistrate 48 de cazuri de gripă sezonieră, cu 14 mai puține decât săptămâna precedentă.  

Ce ține de morbiditatea prin infecții virale ale căilor respiratorii acute, aceasta s-a aflat la nivelul de intensitate joasă, cu 7.825 de cazuri, în descreștere cu 18,5%. Îngrijorător rămâne însă faptul că, din numărul total de bolnavi, 58% au fost copii cu vârsta de până la 14 ani.

Totodată, în laboratoarele ANSP, au fost investigate prin metoda molecular biologică și 41 de probe, la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2. Dintre acestea, 11 probe au fost pozitive.

În intervalul respectiv de timp, nu a fost înregistrat niciun caz de deces provocat de gripa sezonieră.

De la începutul perioadei de monitorizare, adică din trei octombrie 2022, au fost înregistrate, în total, 1.817 cazuri de gripă, 232.522 de cazuri de infecții acute ale căilor superioare și 9.701 cazuri de infecții respiratorii acute severe.

ANSPIACRS
Comments (0)
Add Comment